Kössünk sálat kötőtű nélkül, 30 perc alatt! -Videóval-
2015. január 25. írta: V.Krisztina

Kössünk sálat kötőtű nélkül, 30 perc alatt! -Videóval-

Ugy-e hihetetlen, hogy pusztán a kezünkkel, kötőtű nélkül is tudunk sálat kötni? Pedig igaz, ennek a sálnak az elkészítéséhez csak két ügyes kézre és fonalra lesz szükségünk.

Ebben a sálban az a nagyszerű, hogy mindössze fél óra alatt megvan, de aki már kicsit jártasabb a kötésben, az ennél hamarabb is végezhet.

Érdemes a sál elkészítéséhez a vastagabb, bolyhosabb fonalváltozatot használni,hiszen ebből fognak a laza szemek a legszebben mutatni, és ráadásul még melegen is tart.

Hogyan kezdjünk neki?

1. Fogjuk duplán a fonalat, majd mérjünk ki belőle négy egyforma részt, melynek összhossza 3 méter legyen.
2. Kössünk a jobb kezünkre egy nagy hurkot.

 

3. Majd a lent található videón bemutatott technika szerint – sokkal egyszerűbb, ha nyomon követjük a videót – a saját jobb karunkra készítsünk 12 szemből álló hurkot.

4. Ha megvan a 3. lépés is, akkor fogjuk a lelógó fonálvéget a jobb kezünkbe, és a bal kezünkkel húzzuk le rá a legutolsó szemet, amit a jobb csuklónkra húztunk. Ezáltal egy újabb hurok keletkezik, amelyet mostmár a bal csuklónkra fogunk felhúzni.

5. Ha ezzel megvagyunk, fogjunk egy újabb fonalat a jobb kezünkbe, és húzzunk rá a jobb csuklónkon lévő következő szemet, majd a hurkot vezessük át a bal kezünkre. Így haladjunk sorban, egészen addig, amíg át nem vettük az utolsó szemet.

6. Ha eddig megvagyunk, innentől már gyerekjáték lesz a dolgunk, mert ugyanazt a mozdulatsort kell ismételnünk, csak most a bal kezünkről kell a szemeket leemelnünk, és a jobb kezünkre kell a hurkokat átvezetnünk. Ha egyszer elkapjuk a ritmust, már gyorsabban fogunk haladni, és mivel nagy csomókat kötögetünk, a haladás szemmel látható lesz.

7. Folytassuk a munkát addig, amíg kívánt méretű nem lesz a sálunk. Ha elértük a megfelelő hosszúságot, vegyük le az utolsó szemet is. A hurokra csomót is köthetünk, de egy fonáldarabbal össze is fűzhetjük a szemeket, így amúgy is divatos körsálat kaphatunk. :)

Az elkészítés menetét videóban is megtekinthetjük:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://creative-crafts.blog.hu/api/trackback/id/tr697105875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása