Zokniból telefontok egyszerűen
2015. február 03. írta: V.Krisztina

Zokniból telefontok egyszerűen

A telefontok eredeti célja a telefon védelme, de mára már fontos szerepet játszik dizájnelemként is. Sok fajta közül válogathatunk az üzletek polcain, de akár magunk is elkészíthetjük a divatos tokunkat, méghozzá nagyon egyszerűen. 

Zokniból telefontok 

Amire szükségünk lesz:

  • fél pár zokni
  • cérna
  • olló
  • ceruza

A zokni szempontjából lehetőleg válasszunk hosszabb szárút, és nagyobbat, semmiképp se titokzoknit. 

Ennek a toknak az elkészítéséhez még kézügyességre sincs szükség, tehát bárki hozzáfoghat és nagyjából 5-10 perc alatt készen is van. A végeredmény egy tartós és puha telefontok lesz, mely megvédi a készüléket a karcolásoktól.

Helyezzük a telefont a zokni szárára úgy, hogy hagyjunk annyi helyet, amibe kényelmesen belefér majd a készülék a varrás után is. Húzzunk egy vonalat a mobil aljánál, és a csík mentén vágjuk le a zoknit. Fordítsuk ki az anyagot, fűzzük be duplán a cérnát a tűbe, és kezdjük el összevarrni az újonnan keletkezett lyuk két szélét.

Ezt a műveletet varrógéppel is elvégezhetjük, így pillanatok alatt kész lesz az új, egyedi telefontokunk. Amennyiben kézzel dolgozunk, győződjünk meg róla, hogy a zokni mindenhol jó erősen össze van varrva. Ha szeretnénk feldobni a tokot, vagy biztonságossá tenni, a tetejére készítsünk egy apró lyukat, és varrjunk rá egy gombot, amit átbújtathatunk rajta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://creative-crafts.blog.hu/api/trackback/id/tr667130681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása