Diy narancsos-ecetes tisztító
2015. január 21. írta: V.Krisztina

Diy narancsos-ecetes tisztító

Ezt az ötletet egy angol oldalon találtam, és gondoltam, hogy megosztom veletek:

Készítsünk narancshéjból és ecetből házilag tisztítószert.Felhasználhatjuk a felmosáshoz, ablak pucoláshoz, tehetjük mosogató és mosógépbe öblítőnek,de fürdőszobában is hasznát vehetjük, hogy csak egy pár példát soroljak...

Mutatom is, hogy hogyan lehet elkészíteni:

A narancsokat jól megmossuk, megsúroljuk és megtörölgetjük, az esetleges vegyszermaradványok eltávolítása végett, aztán meghámozzuk. Nekünk a narancsok héjára lesz szükségünk, a belét nyugodtan elfogyaszthatjuk :).Fogjunk egy befőttes üveget és rakjuk tele narancshéjjal. Aztán öntsük fel ecettel, hogy ellepje. Zárjuk le az üveget és hagyjuk érni 2-3 hétig. Ez alatt az idő alatt nem kell rázogatni sem. Aztán ha megért, szűrjük le. Kellemes narancsos aromájú tisztítószert kapunk, de enyhén érezhető benne az ecet illata is, ezért tehetünk még bele pár csepp narancs vagy citrom illóolajat is a jó illat kedvéért. 1/3 rész narancsos ecet és 2/3 rész víz arányban tegyük egy spricnis flakonba és használjuk egészséggel. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://creative-crafts.blog.hu/api/trackback/id/tr467094611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása