Mosószer házilag, recepttel
2015. január 27. írta: V.Krisztina

Mosószer házilag, recepttel

Ez a házilag is elkészíthető mosószer nagyon gazdaságos, mert fel lehet használni hozzá az apró szappan maradékokat is, és jóval olcsóbb a bolti termékeknél.

Hozzávalók:

  • 3-4 liter víz
  • 150 g szappanreszelék
  • 150 g mosószóda
  • 6 evőkanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A 3,5 liter forró vizet és a szappanreszeléket oldódásig keverjük a tűzhelyen (nem kell felforralni!). Várjuk meg, míg langyosra hűl. Ekkor mehet hozzá a mosószóda ( kb. 2 dl forró vízben jól feloldva és elkeverve) és beletesszük a 6 ek. szódabikarbónát is.  Kész! :)

Tanácsok: 

Amíg hűl, többször kevergessük át (pl. bormixerrel).

Miután minden hozzávalót beletettünk, hagyjuk egy napig állni, és másnap már használatra is kész. Víz hozzáadásával tovább hígíthatjuk a kívánt állag eléréséig, olyan 5-6 literre. Így két darab 3 literes flakon telik meg vele. Használat előtt érdemes egy kicsit felrázni. Ha sűrűbbnek látjuk a kívántnál, töltsünk még hozzá egy kis vizet.

Használata:

Színes ruhák: Egy mosáshoz kb. 1 dl szükséges önteni

Fehér ruhák: + 1-2 kanál szódabikarbónát tegyünk még a mosógépbe

 

A bejegyzés trackback címe:

https://creative-crafts.blog.hu/api/trackback/id/tr57107421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása